Πληροφοριοδότης
H αποχώρηση – έκπληξη στη Λας Πάλμας και τα νέα δεδομένα για τον Αραούχο

O Σέρχιο Αραούχο αποτελεί μια από τις «καυτές» εσωτερικές υποθέσεις της ΑΕΚ εν όψει καλοκαιριού.

Η συμφωνία της «Ένωσης» με την Λας Πάλμας προσφέρει τη δυνατότητα στους «κιτρινόμαυρους» να προχωρήσουν στην αγορά των δικαιωμάτων του, καταβάλλοντας στην ισπανική ομάδα τη ρήτρα των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο από τον περασμένο Γενάρη και την επιστροφή του «Τσίνο» στα Σπάτα, μέχρι και σήμερα, πολλά άλλαξαν.

Η πανδημία και το ποδοσφαιρικό lockdown δημιουργούν μια νέα τάξη πραγμάτων στα οικονομικά δεδομένα που επηρεάζει και τον τρόπο που «βλέπουν» την υπόθεση – Αραούχο στην ΑΕΚ.

Στην «Ένωση» εξετάζουν πολύ σοβαρά κι έχουν σχεδόν αποφασίσει να εισέλθουν σε μια διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης με την Λας Πάλμας για την αγορά του Αραούχο βάζοντας την άκρη την ρήτρα των 2,7 εκατ. ευρώ. Σε πρώτο χρόνο στα Κανάρια Νησιά δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν θετικά την συγκεκριμένη προοπτική, αν κρίνουμε απ΄όσα δήλωσε προ ημερών ο πρόεδρος της Λας Πάλμας, Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρεθ.

«Ο Αραούχο ή θα πωληθεί με το ποσό της ρήτρας των 2,7 εκατ. ευρώ, ή θα επιστρέψει πίσω» τόνισε ο ισχυρός άνδρας του ισπανικού συλλόγου, χωρίς να δείχνει πρόθυμος να συζητήσει οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση περί επέκτασης του δανεισμού για έξι μήνες, ένα χρόνο ή την μείωση του buy out.

Ωστόσο ας μην είμαστε και τόσο σίγουροι πως ο σενιόρ Ραμίρεθ θα είναι αυτός που θα χειριστεί από πλευράς Λας Πάλμας την υπόθεση – Αραούχο το καλοκαίρι και θα καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων με την ΑΕΚ.

Αξιόπιστες ισπανικές πηγές μετέφεραν στην «ΩΡΑ» πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αποχώρησής του από το κλαμπ το καλοκαίρι.

Κι αυτό διότι ο κορωνοϊός άφησε έντονο το αποτύπωμά του στις επαγγελματικές δραστηριότητές του που σχετίζονται με τις ασφάλειες και του δημιουργεί έντονο και μεγάλο οικονομικό θέμα.

Σε τέτοιο βαθμό ώστε να σκέφτεται σοβαρά ακόμα και την προοπτική αποχώρησής του από την Λας Πάλμας, που διέγραψε μια κακή σεζόν την φετινή χρονιά και όχι μόνο δεν διεκδικήσει την άνοδο στην Primera Division (και την κατακόρυφη αύξηση των εσόδων της) αλλά απέχει μόλις τρεις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.  

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΩΡΑ» - ΡΕΠΟΡΤΑΖ: «Ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ»

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Εφόσον χρησιμοποιείτε το web-site μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookie απο εμάς.Αποδοχή